T 06 50233499 • E elna@jij-massage.nl

Voor wie is massagetherapie?

Massagetherapie is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Denk niet alleen aan klachten met betrekking tot je spieren, maar ook bij vermoeidheid, stress of hoofdpijn. Voel je jezelf niet in balans, niet lekker in je vel, zit je (te)veel in je hoofd, heb je klachten zonder een duidelijke oorzaak en/of wil je meer in contact komen met het voelen? Dan kan massagetherapie je hierbij helpen. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Visie

Your body is the greatest instrument you will ever own...

Jouw lichaam is je kostbaarste bezit. Alles wat je tot nu toe in je leven hebt meegemaakt is als het ware opgeslagen in je lichaam. Emoties, blijdschap, stress, spanning, etc. De druk in onze maatschappij ligt hoog en wordt geleidelijk aan steeds hoger. Alles wat je onderneemt gebeurt in een bepaald tempo, vaak onder een bepaalde druk. Je werkt vraagt de nodige aandacht, je gezin, je vrienden, je familie, etc. Door deze druk loop je jezelf regelmatig voorbij. Je bent sneller moe, gespannen en prikkelbaar. Je begint in je lichaam “pijntjes” te voelen bijvoorbeeld in je nek, schouders, rug. In je hoofd denk je vaak dat je het allemaal wel aan kan, maar wat geeft jouw lichaam aan? Kun je de signalen die het lichaam aangeeft voelen? Als je ze voelt, doe je er ook iets mee of denk je: “Ach, het gaat wel over”? Gun je jezelf deze (belangrijke) tijd voor je eigen lichaam?

Massagetherapie kan een ingang zijn naar het bewust voelen van die ‘pijntjes’ waardoor de spanning uiteindelijk minder wordt. Daar ondersteun ik je graag bij. Daarnaast is massage ook gezond. Aanraking is tenslotte ook een eerste levensbehoefte. Het bevordert de doorbloeding van spieren, weefsels en organen waardoor de afvoer van afvalstoffen beter stroomt. Het heeft invloed op de energie- en lymfestroom in je lichaam. Het verbetert je stofwisseling, je bloedsomloop en je immuunsysteem.

Massagevormen

Tijdens de massagesessie maak ik gebruik van 1 van onderstaande massagevormen of een combinatie daarvan:

Klassieke massage:
De klassieke massagevorm wordt vaak toegepast bij bewegingsklachten, het soepel(er) maken van de spieren, masseren van pijnlijke spierknopen en/of verklevingen. Tevens wordt tijdens de massage de bloedcirculatie op gang gebracht waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De massage heeft tegelijkertijd ook een ontspannende werking. Klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zullen verminderen.

Haptische/ energetische massage:
Deze massagevorm komt voort uit de haptonomie en betekent “de manier van aanraken”. Het is een fijne massage waarbij je uitgenodigd wordt om te voelen hoe het met je energieverdeling is.

Bindweefselmassage:
Bij bindweefselmassage wordt de huid opgepakt en gerold. Deze massage masseert de dieper gelegen weefsels onder de huid. Gedeelten van de huid staan in verbinding met inwendige organen, lichaamsfuncties en lichaamsdelen. Door een disbalans kan er een verkleving of een pijnlijke plek ontstaan. Bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid en kunnen de organen, lichaamsfuncties en lichaamsdelen beïnvloed worden.

Chakra- /Polariteitsmassage:
Om ons heen en in ons lichaam stroomt energie, ook wel levensenergie. Een chakra is een energiecentrum. In je lichaam zitten 7 hoofdchakra’s. Ze hebben allemaal een eigen energie en functie. Door een disbalans kan er een blokkade ontstaan in de energiestroom. Door het al dan niet aanraken van je chakra’s, nodig ik je uit om te voelen hoe nu je energiestroom voelt.

Voetreflex –massage:
Je voeten bewandelen jouw levenspad, welke richting je ook heen gaat. Ze reflecteren je hele lichaam. Door je voeten te masseren, raak ik ook indirect je hele lichaam aan.

Kindermassage:
Ook kinderen hebben te maken met een behoorlijke druk. Op de basisschool krijgen ze al vroeg te maken met cito toetsen, huiswerk, werk wat op tijd gemaakt moet worden. Ze moeten het liefst enkele uren stil zitten en met aandacht luisteren. Of ze komen in aanraking met pesten. Kinderen zijn puur en staan open voor de prikkels uit hun omgeving. Vaak kunnen ze deze prikkels niet goed verwerken en kunnen last krijgen van lichamelijke ‘pijntjes’. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, buikpijn, bedplassen, slapeloosheid, etc. De dokter kan geen oorzaak vinden en de ouders weten niet meer wat nu te doen. Massage kan dan – maar ook voor ontspanning – goed ingezet worden. Kindermassage is een liefdevolle manier van aanraking waarin zachtheid centraal staat.
Afspraak maken
Jij-massage Jij-massage Jij-massage Jij-massage